sâmbătă, 22 noiembrie 2008

Sa nu se schimbe, primesc! Dar sa se schimbe pe ici colo, in punctele esentiale...

Superbolo, eroul din Oradesti, a recomandat oradenilor sa voteze PNL. De ce? Fiindca toti candidatii PNL-ului sunt marionete ale lui Superbolo? Nu! Ci fiindca doar asa el si fratii lui vor putea sa faca Oradea un lacas de cult, mai mare...

Cum adica?
Simplu! Rusine sa-i fie lui Superbolo, cel care a scos-o afara din biroul sau pe maica Mina (Doamne ajuta!) ca pe un caine! Rusine, rusine, rusine...

Asadar...
Manastirea Sfintei Cruci, din Oradea, a primit in 2005 un teren pentru muncile agricole pe care manastirea le presteaza. Asadar, pe acest teren cresc 40 de vaci, porci, se cultiva legume de toate felurile.
Manastirea are in pivnite butoanei enorme de varza murata, are zeci de tone de cartofi, are pusa zacusca si multe altele pentru iarna. Toate muncite pe acest pamant. 10 din cele 40 de vaci sunt tinute pentru lapte, celelalte pentru... munci. Saptamanal se taie un vitel pentru cei 20 de saraci, care nu au casa si care sunt adapostiti de manastire. Carnea de la vaci, porci si alte animale este EXCLUSIV mancata de cei cazati sau de muncitorii care lucreaza la Manastire! Lunar sau chiar saptamanal trec sute de pelerini la manastire. Manastirea Sfintei Cruci nu este altceva decat o perla! O perla intre perle! Este o minunatie!
Saptamanal oradenii au ocazia sa isi umple sufletele de liniste si bucurie si sa doneze haine sau alte feluri de bunuri Manastirii, bunuri care toate ajung la sarmani, la cei mai putin fericiti dintre noi.
Felul in care aceasta Manastire s-a organizat, a crescut si ceea ce a ajuns ea astazi este datorita spiritului muncitoresc al maicutelor, datorita generozitatii oradeniilor si a credinciosilor de pretutindeni si mai ales, datorita credintei!
Totusi, in ultimul raport cu privire la masurile luate in Oradea pe plan social, Superbolo nu s-a obosit decat sa treaca niste nimicuri legate de crese (cu ce ne ajuta pe noi, cei multi???), la locuintele ANL, a caror predare s-a transformt intr-un act de campanie electorala pentru dr. Clap si cate un pic legat de lupta impotriva cersetoriei de pe Corso. Mai mult, nu s-a mentionat ca nu s-au luat masuri pentru ajutarea cersetorilor.
Vrea cumva Superbolo sa insinueze ca cersetorii exista fiindca lucreaza pe timp de noapte pe salar de 1000 de euro si se plictisesc pe timp de zi?

Revenind la Manastire...
Superbolo a tras cate sfori a putut pe la "fratii" lui si a reusit printr-o ordonanta de urgenta a guvernului ce asteapta sa fie schimbat sa puna mana pe terenul Manastirii pentru ca acesta sa fie al Primariei.

Rezultatul?
Manastirii i sa oferit de Primaria Oradesti un teren undeva prin Saldabaju` de munte. Generozitate absoluta. Un teren pe care nu se pot presta munci agricole, un teren indepartat pentru maicute.

De ce l-a vrut neaparat?
Unii spun fiindca Manastirea ortodoxa strica imaginea "fratiei". Superbolo spune insa ca vrea sa construiasca parcul industrial (sau un parc industrial) pe acel teren.

Oricum ar fi, tine minte Superbolo. Rusine sa-ti fie!
Va reamintesc ca pe site-ul sau, la sectiunea "Ce voi face", Superbolo mentiona: "4. Un oraş în care ne respectăm unii altora tradiţiile."

Stau acum si ma gandesc la toti candidatii PNL: dl. Clap, Mircea Malai, Dan Octava; ei toti isi fac campanie in "spatele" lui Superbolo. Toti vor ca Oradea sa aibe in derulare proiecte "foarteeee bune", propuse de Superbolo, in derulare.

Acesta sa fie unul dintre ele?

Niciun comentariu: