marți, 11 noiembrie 2008

Salut!

Salut, Ciao, Hallo, Hello, Salamaleicu, Dazvidania si "salut" pe toate limbile celelalte!
De ce te salut asa? Fiindca eu unul (ok... noi, unii) m-am saturat de minciuni electorale gen "Sa traiti bine".
O data la fiecare 4 ani se aliniaza 10 stele din galaxie si formeaza ceea ce "specialistii" numesc campanie electorala. Este o perioada propice minciunilor si deziluziilor. Asa cum Craciunul aduce cu el veselie si bucurii, liniste si caldura sufleteasca, campania electorala aduce, fie ea imbracata chiar si in roz, suparare, tristete si nervi!
Ce vreau eu? Sa spun povestea unui oras (Oradesti) in care coruptia unui fost primar, deziluzia unui actual primar, si prostia unei multimi alese de un popor prea simplu pentru a cantari oamenii de valoare, a dus la o societate care nu merge inainte, ci sta pe loc, ba chiar da inapoi!
Dupa Tepes (un personaj... mioritic), cea mai mare nevoie in Romania (tara din care face parte Oradesti) este de un cronicar de neinduplecat, echitabil care, in primul rand cerceteaza, afla, se informeaza si apoi publica!
Propabil de aici vine si infima inspiratie din scrierile lui Caragiale, cronicarul care ar fi avut o si mai buna sursa de inspiratie in ziua de azi...
In concluzie, noi, cei de la oradesti.blogspot.com va vom pune pe tava cele mai noi barfe din targ care ii au in prim plan pe iubitii nostrii alesi (si chiar si cele pe care le ati ratat). In plus vom vana si critica aspru fiecare gest necugetat al persoanelor publice din acest oras, in special cele care au de a face cu politicul local, nedemn de o persoana publica si reprezentativa pentru un oras european.
Ceea ce urmeaza este un pamflet (mai mult sau mai putin), fiind insa inspirat din cotidianul local al unui oras cu multe perspective dar cu oameni "marunti".

Niciun comentariu: